Gerbil

Gerbil

Onze gerbils wonen op de deel van de boerderij, samen met veel andere knaagdieren. Gerbils zijn 10 tot 15 centimeter lang en hun staart is bijna zo groot als hun lijf. Het zijn sociale en actieve dieren die graag knagen, rennen en graven. Gemiddeld wordt het dier 3 tot 5 jaar oud. De gerbil wordt overigens ook vaak ‘woestijnrat’ genoemd, en dat is best gek want het is geen familie van de rat maar juist van de muis.

Van oorsprong komen gerbils uit woestijnachtige gebieden, met name uit Mongolië. Daar leven ze in een zeer droog gebied en leven meestal in groepen. Het zijn ontzettend schone diertjes, ze urineren zeer weinig en hun ontlasting is droog.

Gerbils zijn al klaar voor voortplanting rond een leeftijd van 8 weken, en het niet ongebruikelijk dat de eerste jongen geboren worden als de moeder jonger is dan 6 maanden. Per keer kan een moeder gerbil 2 tot 10 jongen krijgen

Reacties zijn gesloten.