(Dwerg)hamster

(Dwerg)hamster

Hamsters zijn een van de lievelingsbeesten van kinderen op onze Stadsboerderij. We hebben gewone hamsters en dwerghamsters en heel af en toe halen we ze eruit om ze te laten aaien en te spelen zoals je kan zien op de foto hieronder. Schattig toch?

Er zijn overigens heel veel soorten hamsters, wel meer dan 20 in totaal. De verschillende hamstersoorten komen in verschillende kleuren en vachtstructuren. Er zijn gladharige hamsters, langharige hamsters en hamsters met een gekrulde vacht. Syrische hamsters met een goudkleurige vacht (wildkleur) worden goudhamsters genoemd, maar deze hamstersoort komt ook voor in andere kleuren. Ook de staartlengte kan variëren.

Hamsters zijn echte schemer- en nachtdieren en slapen het liefst overdag. Ze laten zich overdag dan ook niet veel zien. In de natuur houden sommige hamsters een winterslaap, dit gebeurt alleen wanneer de omgevingstemperatuur onder de tien graden blijft. In huis of bij ons op de Stadsboerderij komt dit niet voor.

Wist je dat …?

… hamsters eigenlijk solitaire dieren zijn? Ze leven het liefste alleen!
… het woord hamsteren inderdaad van de hamster afkomstig is? Een hamster verzamelt zijn eten in twee grote wangzakken en neemt deze mee naar zijn hol, vandaar de naam hamsteren.

Reacties zijn gesloten.