Onze mensen

Onze mensen

De Stadsboerderij Wageningen is een waardevolle plek voor dieren en voor mensen. Met de unieke ligging aan de rand van de Wageningse binnenstad is het een populaire plek voor iedereen om even een kijkje te nemen bij de bijzondere dieren op de boerderij, en te genieten van groen, rust en de beweegtuin.

Mensen met een beperking zorgen voor dieren en boerderij
Op de Stadsboerderij werken twaalf cliënten en begeleiders van ’s Heeren Loo dagelijks aan het onderhoud van de boerderij en de verzorging van de dieren. Voor mensen met een beperking is de Stadsboerderij daarmee een mooie plek geworden waar zij dagelijks kunnen werken aan hun passie voor dieren en groen. Het contact tussen hen en de bezoekers geeft ook een mooie meerwaarde voor de Wageningse samenleving.

Iedereen is welkom, ook bij de opening van de nieuwe Stadsboerderij in 2019

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor de Stadsboerderij!
Daarnaast helpen vrijwilligers bij de verzorging van de dieren en zorgen zij ervoor dat de Stadsboerderij ook in het weekend geopend is voor het publiek. Wil je graag helpen als vrijwilliger of een keer meekijken of je het leuk vindt? Kijk dan hier.

Bestuur zorgt voor organisatie, faciliteiten en geld
Het bestuur van de Stadsboerderij Wageningen zorgt ervoor dat de Stadsboerderij kan bestaan. Na jaren van plannen maken hebben zij ervoor gezorgd dat de Stadsboerderij op de huidige plek aan het Spijk een mooie toekomst tegemoet gaat. Het bestuur zorgt onder andere voor het geld om de boerderij te kunnen draaien, het organiseren van activiteiten, het contact met andere organisaties in Wageningen en de samenwerking tussen de Stadsboerderij Wageningen en publieksboerderij Proosdij in Ede. Het bestuur doet dit geheel vrijwillig en bestaat uit (zie foto van links naar rechts) Cor Giesen (secretaris & penningmeester), Arvid de Windt (vice-voorzitter), Jan Bakker (voorzitter) en Josien Hissink (activiteiten en PR).