Kleurdwerg

Kleurdwerg

De kleurdwerg is een klein konijn, dat iets meer dan 1 kilo weegt. Doordat het zo klein en licht is, is het heel populair als huisdier. Ze hebben in verhouding een groot hoofd en grote ogen, en met de kleine oren erbij maakt het de kleurdwerg tot een populair ras bij kinderen.

Het ras komt oorspronkelijk uit Nederland en is in de jaren ’30 van de vorige eeuw ontstaan door het kruisen van witte Pooltjes en kleine wilde konijntjes. In 1940 werd het konijn erkend als een officieel ras door de Nederlandse konijnenfokkersvereniging. Hoewel de oorspronkelijke kleurdwergen allemaal grijs waren, is er door de jaren heen een variatie van kleuren ontstaan. Tegenwoordig komt de Kleurdwerg in vrijwel alle kleuren en aftekeningen voor. De dieren worden meestal gehouden als huisdier of gefokt voor tentoonstellingen.

Reacties zijn gesloten.