Sallander konijnen

Sallander konijnen

Het ras is vernoemd naar de streek van de fokker, namelijk Salland. Hier werden Thüringers met Chinchillakonijnen gekruist en vervolgens werd het ras in 1975 erkend. Het is een echt tentoonstellingsdier wat met name in Nederland een veelvuldig geziene gast is op een diershow. In het buitenland is de Sallander niet vaak te zien, hoewel ze in 1994 ook in Engeland erkend zijn.

Het Sallander konijn is een vriendelijk en levendig konijn en zeer geschikt als huisdier voor kind en volwassenen. Ze zijn actief en nieuwsgierig en, met een goede socialisatie, kunnen ze erg aanhankelijk zijn. Ze hebben veel weg en eenzelfde tekening als het Thüringer konijn, maar de Sallander is bleker van kleur wat de tekening bij de Sallander nog beter zichtbaar maakt.

De kleur van de Sallander is gebroken wit, waarbij elke haarpunt lichtjes bruinzwart is aangetipt. De oren, de borst, de snuit, de achterhand, de poten en de buik zijn donkerder gekleurd. De beharing is van normale lengte, dicht en vol, met veel onderwol en ligt zacht en glad tegen het lichaam aan. De kop is goed ontwikkeld en breed met stevig rechtopstaande oren van ongeveer 12 cm en donkerbruine ogen. Het is een wat gedrongen, mooi gevuld konijn en weegt tussen de 3 en 4 kilo.

Reacties zijn gesloten.