Roul Roul

Roul Roul

Onze Roul Roul heeft een mooi plekje in onze volière. Je herkent haar direct door haar donkergroene lijf en blauwe hoofd, het kenmerkende kleurpalet voor een vrouwelijke Roul Roul. De mannetjes hebben namelijk glanzende zwarte veren, die enigszins groen, blauw en paars oplichten in het zonlicht. De olijfgroene kleur van het vrouwtje komt goed van pas, want een Roul Roul bouwt het liefste een gesloten nest, met een kleine opening aan 1 kant.

De Roul Roul is familie van de fazant en leeft op de grond. Hij wordt zo’n 25-30 cm groot met een staart van ruim 5 centimeter. Roul Roul komt van oorsprong uit Zuidoost-Azie, waar het in groepen van 5 tot 15 dieren leeft in dichtbeboste gebieden, waaronder bamboebossen. Voor voedsel is de Roul Roul ook aangewezen op de grond. Het dier De krabt bij voorkeur de grond open op zoek naar kevers, mieren, slakken en andere kleine dieren. Soms wil de Roul Roul ook handig gebruik maken van resten die door andere dieren worden achtergelaten zoals zaden of vruchten.

Reacties zijn gesloten.