Degoe

Degoe

Onze degoes vind je op de deel van onze Stadsboerderij, en zoals je ziet houden ze ervan om samen dingen te ondernemen. Degoes zijn nieuwsgierige en vriendelijke knaagdieren. Ze hebben een bruingrijze, blauwe, witte of grijze vacht. Het zijn echte groepsdieren en leven het liefst met meerdere dieren bij elkaar.

Van oorsprong wonen degoes in grote groepen en zijn het buitendieren. Het zijn erg sociale dieren, actief en klimmen en klauteren graag op rotsen. Ook graven ze uitgebreide gangenstelsels, waarin ze een wintervoorraad aanleggen. De degoe maakt net als de cavia piep- en gromgeluidjes om te communiceren. Tegenwoordig worden degoes ook veel binnen gehouden. en dat gaat prima. Zolang ze voldoende ruimte hebben en kunnen knagen, graven en rennen zoals bij ons op de Stadsboerderij, zijn het hele fijne dieren om te hebben.

Degoes worden al tussen de 9 weken tot drie maanden vruchtbaar. Degoe-vrouwtjes zijn dan ongeveer 90 dagen zwanger en krijgt tussen de 3 en 10 jongen. Degoes zien er direct na de geboorte als een kleine versie van hun ouders uit, en het degoe-vrouwtje is direct na de bevalling weer vruchtbaar.

Wist je dat …?

… degoes de dikte van hun vacht aanpassen aan de temperatuur?

… de degoe familie is van de cavia en de chinchilla?

Reacties zijn gesloten.